Tembel Blogcu

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her seyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)



Sunday, January 31, 2010

UP IN THE AIR

Cok buyuk beklentiler icinde gittigim “Up in the Air” beni biraz hayal kirikligina ugratmadi degil. George Clooney’e olan hayranligimi hicbir zaman saklamis degilim hele de bu kadar ovgu alan ve de Oscar’a aday gosterilen bir film yapmisken. Cuma aksami gene yemekden once mi yoksa sonra mi gitsek, acaba 22.00 matinesine gidersek uyuyakalir miyiz? falan gibi tereddutlerden sonra 30’lu yaslara yeni adim atmis bir grup insan olarak, 19.30 matinesinin daha gercekci oldugunu sonunda kabullendik. Filme ilgi oldukca iyiydi. Ekonomide ki gerilemeden oturu mudur nedir isiklar daha tam kararmadan sirt cantalarindan patlamis misir paketleri firlamaya basladi. Ama gecenin en ilginc zulasi odulunu, ictigi litrelik portakalli bacardisiyle yanimda oturan Dublin’li kardesime layik gorduk. Bende son dakkada cantama tikistirdigim kucuk sarap sisemi cikarmayi ihmal etmedim.Keyifliymis, tavsiye ederim.

Efenim neyse gelelim film ile ilgili yorumlarimiza;

•Eger isten cikarilmissaniz ve su an is ariyorsaniz bu filmi gormeye gitmeyin. Film boyunca bugune kadar isden cikarilmadigim icin ne kadar sansli oldugumu dusunup durdum. Cunku hep ben ayrilmistim. Tabi akabinde soyle bir sorgulama basladi bende; acaba isden cikarilma korkusu bende hep onceden davranma gudusu mu olusturdu? Neyse bu dusunceler icin gec olduguna karar vererek filmi izlemeye devam ettim.
•Eger isiniz var ama isden cikarilma korkusu yasiyor iseniz gene bu filmi gormeye gitmeyin. Bence izleyiciler arasinda en buyuk darbeyi alanlar bu grupdakiler oldu. Kafalarda dolanan soru isaretleri , filmde gozlenen olaylari kendi is ortamina uyarlama calismaslari fazla telepati gerektirmiyordu.
•Eger ozel hayatinizdaki iliskilerinizde basarili degilseniz, hele hele 30lu yaslara gelmis gecmis ama hala hayati ile ne yapacagina karar verememis, bekarlik sultanliktir mottosunu soyleyip icten ice bu mottonun dogrulugunu sorguluyosaniz bu filme gene gitmeyin.
•Yukaridaki kategorilerden hicbirine girmiyorsaniz, o zaman bu filme gidin. :) Film aslinda guzel. Haydaaa! Bu da ne boyle simdi! demeyin. Soyleki film esasen guzel ama izleyici acisindan son derece yanlis bir zamanlama. Lakin film yapimcilari acisindan ise tam zamani! Izleyici uzerinde bu kadar etkiyi baska ne zaman yaratabilirlerdiki. Bundan 2 sene once bu filmi izleseydik Cuma aksami saat 21.30 sularinda isiklar yandiginda yerinden kipirdamaya korkan bir kitle olmazdi.
•Komedi kategorisinde sanip izlemeye gittigim bu film aslinda oldukca depresif ama icinde gulduren sahnelerinde olan bir film. Ve evet dusunmeye hatta film esnasinda bile sizi bayaga derin dusunmeye itiyor. Kategoriyi siz belirleyin. Her Amerikan yapimi filmde oldugu gibi sonunda ailenin onemini vurgulanmadan bitmedigini de belirtmeden gecemeyecim.
•Iyi seyirler!

No comments: