Tembel Blogcu

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her seyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)



Sunday, January 17, 2010

Sherlock Holmes


Cuma gunu Sherlock Holmes'a gidelim cabalarimiz bir hafta suren yogun calisma temposu sonrasinda yari ac mideye indirilen Fransiz saraplarindan sonra basarisizlikla sonuclandi.

Aklinizda bulunsun eger hickirmaya baslamissaniz hemen en yakindaki (Cin'li) fast food'cudan alinan patatesler hayat kurtarmak icin birebir. Sabaha kadar icilen bardak bardak su ise cabasi!


Neyse efenim, haftasonu tatilinin ikinci ve bence en guzel gunu Cumartesi saat 17:00 gibi kutuphaneden kovulunca kosa kosa Mr. Holmes'u izlemeye gittik. Filmden sonra Guy Ritchie ile yasamanin nasil birsey oldugu bende buyuk bir merak uyandirdi. Sevgili esim Mert bu dusunceden sanki pek hoslanmadi gibi. Niyese Madge'den bahsedip durdu! Ama ikimizde filmin cok guzel oldugunda hem fikirdik.


Film baslamadan once vakit gecirmek icin sevdigimiz aktor ve aktrisleri sayarken Jude Law'i begenmedigimi soylememe ragmen, kendisine Watson performansindan dolayi sapka cikariyorum. Robert Downey Jr. dan bahsetmeye gerek yok bile. Gercek hayattaki haylaz kimligi Sherlock Holmes karakteri ile mukkemmel bir evlilik yapmis filmde. Ingiliz aksani ile konusma cabasi takdire deger ama daha iyi olabilirdi diye dusunduk. Uzun diyaloglar bazen bizi zorlamadi degil. Kavgalardaki dovus tekniklerinin agir cekim ile anlatilmasi ve eski fabrikadaki patlama sahnelerine dikkat diyorum.


Iyi seyirler! :)

No comments: