Tembel Blogcu

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her seyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)



Tuesday, February 2, 2010

Atasi Olmadigimiz Bir Irlandalilar Kalmisti

Gecen haftalarda İrlandalılar'ın ataları Türk mü basligini okuyup daha yaziyi okumadan-Bir Irlandalilar kalmisti bizim tohumdan gelmeyen, onlarda megersem Turkmus dedim. Baska ne diyeyim; Memlekete hayirli ugurlu olsun!

Genelde Turk gazetelerinde cikan her habere inanmayip refere edilen kaynaga gitmek gibi bir psikopatligim var. Neyse harbi bizimkiler atmamis bu haberi, cok sevgili Ingilizler hakketen usenmeyip boyle(sacma)bir arastirma yapmislar. Gene Ingilizlerin yaptigi baska cok degerli bir arastirma ise soyle; Efendim ordekler yagmurlu havalardan hoslaniyorlarmis. Arabin parasi, Ingilizinde zamani cok olsa gerek.

Bizim Paddyler bu arastirmadan pek mutlu olmasa gerek ki asagidaki yaziyi yayinlamayi ihmal etmemisler. Baslikta "So, that's why we love kebabs".Simdi buna Irlanda'da sarcasm deniliyor ki sesli sozlukten baktiginizda gizli alay,igleneyerek dalga gecme diye cevriliyor. Yani bizim Turklerin ustadi oldugu ama soguk Avrupa ulkelerinde sadece Irlandalilara has olundugunu sandiklari sey.Neyse Irish Independent yazari Kim Bielenberg geleneklerine bagli kalarak sarcasm sanatini asagidaki yazisiyla harmanlamis.


Hersey bir yana da su ulkeye geldim geleli Irlandalilar icin Ingilizce konusan Turkler deyip dururduk.Harbi hakli olmasin Ingilizler!

No comments: