Tembel Blogcu

Yeteri kadar nedeniniz varsa, her seyi yapabilirsiniz. (Jim Rohn)



Monday, September 20, 2010

Ankarada Gezi

Ankara'da ilk irlandali misafirlerimi agirladim. Ben simdi nereye goturcem bu cocuklari dedigimde aldigim cevap: Eee kaleye gotur. Baska? EeeEee kaleye gootur iste dedik ya. Yahu su Ankara'da Kale disinda goturulebilecek bir turistik bolge yok mudur? Ankara'nin nesi gosterilebilinir? Rica edecegim Anadolu Medeniyerler Muzeside demeyin.Ciyak demek istiyorum. Zira misafirlerin muze gezmek istemezse kaliyosun tek secmeli kale opsiyonuna...

Daha once ayni krizi Amerikali bir ekip ile yasamistim ve evet gene kaleye goturmustum. Ikinci goturebilecegim yerde Ankara'daki anlamsiz AVM ler.Oraya niye turist goturuyorum onu bende cozmus degilim.

Ayrica naif avrupalilari kaleye goturmek ne kadar saglikli bir karar bilemiyorum. zira basimiza gelmedik kalmadi; kizgin taksi soforleri, araba cami yikamak icin kosan cocuklar, 100 decibel ankara havasi esliginde sokak dugunu (2 kere icinden gecmek zorunda kaldik), 150 decibel ikindi ezani, para koparmaya calisan yardimsever(!) sokak cocuklari (ingilizcelerini takdir etmedim deil. cekirdekten yetisme bu olsa gerek)

Ha bu arada cocuklari ac bilac totomuza roket takilmis gibi gezdirdigimi eklemeyelim. Allahtan bir ara bir simit alip 3 e bolunce acliklarini bastirdilar. Su erkeklere neden kiz gibi davrandigimi bilemiyorum. Al adam basi bir simit yesinler. Kiz degilki bunlar mideleri sissin falan!! Yok iste birazdan gozleme yiyecekler, istahlari kapanmasin! Zavallilar bisi de diyemediler...

Birazda Irlandali gozuyle Turkiyeyle ilgili izlenim ve notlar:

- Cayi cok begendik. eve giderken de goturcez.

(Bu inanin cok buyuk bir iltifat. Zira irlandalilar kotu Barry's cayiyla cok ovunurler)

-Guvenlik gorevlilerini neden hep guzel kizlardan seciyosunuz?

(Valla hic dikkatimi cekmemisti. Hakketen oyleymis)

-Neden kizlar yururken kalcalarini salliyor?

(Akdenizliyiz anacim dedim ama pek tatmin olmadilar)

-O adam neden ekmekleri kafasinda tasiyor?

(Simitciden bahsediyoruz burda- e neresinde tasisin gotunde mi? Diyemedim derin nefes mantikli bir aciklama, hala bakislar anlamsiz)

-Sarisin kizlar yabanci mi? 

(Kahverengi gozlu irlandali erkekler turk mu seklinde yanit alinca sustular)

-Tekrar kizlar neden kalcalarini salliyor?

(*!&^£^%$%$£$)

-Efes guzel.Ayran garipti!

(Takmayin kafaya bende ayrana 25inden sonra alistim)

Keske lahmacunda yedirtseydim acaba ona ne derlerdi?

Sunday, September 12, 2010

Çıralı'da Tatil

3 günlük hızlandırılmış deniz tatilinden döndük . Unutmadan buraya almam gereken notlar şöyle efem;

Ankara'dan yurt dışına İstanbul aktarmalı uçuşlarda gidilmesi gereken kapı İç hatlar ! Dış hatlar diiil ! Yurt dışından gelen İstanbul aktarmalı yolcuyuda iç hatlardan değil, dış hatlardan karşılaman gerekiyormuş ! 5 sene aynı rotayı kullanıp hala alık alık yanlış kapıya gidince not edilmesi gereken önemli BİR konu oldu bu durum. Esasen olayın bahsi geçen deniz tatiliylen bir alakası yok.

Esas notlar tavukların özgür diyari Çıralı'ya ait .

Öncelikle midesine düşkün olan için yemek anektotları; Sahilde yanyana duran restauranlardan verdiğiniz paraya üzülmeyeceğiniz tekyer açık ara " Karakuş ".

http://www.s286310210.websitehome.co.uk/travel_gallery_004.htm

Garsonlara ne tavsiye edersiniz diye sormayın, zira bütün gün sıcakda koşturmaktan zıkkımın kökünü yesende umurları değil. O yüzden ben tavsiye ediciim; mantarlı güveç yemeklerini ve salatalarını muhakkak deneyin. Kiremitde balık da iyi bir opsiyon. Pide almayın diyeceğim. Kötü olduğu için değil ama Ankara'da sunulan devasa pide boyutlarına alıştıktan sonra gelen porsiyon " ben aperatif değil ana yemek olarak söylemiştim" hissiyatı uyandırdığı için.

Bunun yanı sıra dikkatimizi çeken mekanlar arasında beyazlar içindeki Olimpyos Lodge vardı. Hemen web sitesinide buraya ekleyeyim.

http://www.olymposlodge.info/index.php?id=4&L=2


Bu da hala olimposa gitmek istiyorum ama konforumdan da ödün veremem diyenler için. Ayrıca mükemmel bir düğün organizasyon yeri. Benim gibi hayalinde hem deniz kenarı olsun, sahilde çıplak ayak yürürken yandaki çimenlerede atlayalım gibi düşünceleri olan biri varsa mekan bire bir. Ama uyararım sahil genelde taşlık, kum için kısıtlı alanda dolaşmak gerekiyor. Gelinlik altına giyilecek deniz ayakkabısı bu sorunu çözebilir o ayrı mesele.

Süre kısıtlı olduğundan mekanın standart faaliyetlerinden olan tekne turunu yapamadık, o yuzden bu konuda yorum veremeyeceğim. Lakin sea kayaking olayına girdik. Aynı tura Çıralı'dan katılırsanız 45, Olimpos sakiniyseniz 30 TL veriyorsunuz. Her kazıklanmaktan sıkılmış türk vatandaşı olarak 30 TL lik turist deklarasyonu yaptık ve ilk defa bi yer de göreceli olarak az kazıklandık. Turun normal süresi 2.5 saat olmakla beraber rehberinizin iş yoğunluğuna göre bu 1.5 ile 2 saat arasında değişebiliyor. Kayaklar çok hafif olduğuna hafif bir rüzgarda savrulma riski çok fazla. Gitmeden biraz omuz ve bacak çalışılmasında fayda var.



Para vermeye ve kazıklanmaya doymayan bir çift olarak kayaking turumuz bitip fiyata dahil gözlemeleri mideye indirdikten sonra, üzerimizdeki tuz kalıplarından kurtulmak için pansiyonun yolunu tuttuk. 8 de bizi Yanartaş'a götürmek üzere alacak olan minibüse tazelenmiş şekilde son dakikada yetiştik. Abla zaten gideceğimiz yer çok uzak değil diyen şoför ayakta yolcu aldıktan sonra 10-15 dakkalık bir araba yolculuğu sonrası 1 km lik dik çıkış yapılacak yere vardık. Efenim dağa çıkış 3.5 TL, fener kiralamak 6 TL. Fenersiz çıkmanın mümkün olmadığını belirtmek isterim. O yuzden tatile gitmeden evvel mümkünse valize birer ikişer fener atın. Mitolojideki hikayesinin yanısıra zirveye kan ter içinde çıktığınızda bu mu yani dediğiniz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Öte yandan yıldızlar şahane ama yorum yapmadan duramayan yurdum insanı kendi sohpetlerine senide dahil edince "e napalım aşağı inelim bare" diyosun. Minibüsdeki yol arkadaşların arkandan sesleniyor " biz biraz geç kalabiliriz aman aracı bekletin" 1.5 saatlik bekleme sürenizin 2 saate çıkacağını söyle kafadan hızlıca hesapladıktan sonra arkaya sahte bir gülümsemeyle dönüp "ne demek-tabiki" diyorsunuz.  Hal böyle olunca bekleme süreni aşağıdaki bakkalda satılan buz gibi biralarla değerlendirince Kimara'nın ateşi birazda olsa serinliyor. Minubüs seferi adam başı 10 TL. Isterseniz bu mesafeyi yürüyedebilirsiniz ama biz o kadar azimli değildik.

Olimpos ile ilgili son bir tavsiye becerebilirseniz denize sabah 8 den önce girin.Bir de gözleri tuzdan yananlardansanız deniz gözlüğünüzü yanınıza almayı sakın unutmayın!